Nieuwbouw hotel 349 kamers, Hoofddorp

 In hotelontwikkeling, ontwerp en uitwerking, utiliteitsbouw

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen.

[rl_gallery id=”2437″]

Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex o.a. een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte.

Het stedenbouwkundig plan van het gebied schrijft voor dat gebouwen grotendeels op de rooilijn gesitueerd worden. Dit uitgangspunt is in het ontwerp letterlijk opgepakt, waardoor de vorm van het gebouw de bochten en krommingen van het openbaar gebied nauwkeurig volgt. Hierdoor ontstaan spannende perspectivische versterkingen in het langsbeeld. De verdiepingen worden geaccentueerd door gevelbanden. De vloeiende lijnen van deze gevelbanden creëren een interessant contrast met de getrapt verspringende gevels ertussen.

Naast duurzaam gebruik van energie door middel van een WKO installatie met 2 bodembronnen (verwarming en koeling) worden er verschillende energiebesparende maatregelen getroffen, zoals extra isolatie, 3-laags glas, aanwezigheidsbestuurde systemen en volledige led-verlichting. Op het dak komen zonnepanelen.

De verwachting is dat medio 2020 begonnen zal worden met de bouw.

Projectopgave Ontwerp en omgevingsvergunning
Getallen 13.073 m2 BVO
349 hotelkamers
975 m2 Restaurant, bar en keuken
301 parkeerplaatsen
Opdrachtgever
Architectenbureau Trae Architect
Projectarchitect Jan de Leeuw
Periode 2018-2019
Recent Posts