De Nijverheid, Leiden

 In ontwerp en uitwerking, woningbouw

In en rondom de voormalige Nijverheidsschool aan de Toussaintkade in Leiden biedt Steenvlinder te gekke kluswoningen en zelfbouwkavels aan.

Ontwerp

Trae Architect heeft voor één van de zelfbouwkavels – kavel DN.13 – een duurzame en circulaire woning ontworpen. In het ontwerp zijn de ruimtelijke mogelijkheden van het kavelpaspoort ten volste benut.

Voor de architectuur is een flexibele en uitwisselbare gevel ontworpen in een stoere industriële stijl.

Omdat de woning aan de achterzijde direct aan water grenst is aan de voorzijde een tuin gesitueerd. Dit is tevens de zonzijde. Vanwege het ondiepe bouwvlak is er voor gekozen om de woonkamer naar de 1e verdieping te verplaatsen. De keuken is – als schakel tussen de begane grond en 1e verdieping – op een split level geplaatst. Een tuinkamer verbindt de tuin met de keuken. De looplijnen zijn door de split level-oplossing kort gebleven. In de half verdiepte kelder die hierdoor is ontstaan kan een werkkamer of extra slaapkamer worden gerealiseerd.

[rl_gallery id=”2433″]

Zelfbouwkavels

Naast de oude Nijverheidsschool komen 24 ruime zelfbouwkavels, variërend van 54 m2 tot 111 m2. Iedere kavel heeft zijn eigen mogelijkheden en daarom is er voor elke kavel een eigen kavelpaspoort.

Kijk voor meer informatie over mogelijkheden en beschikbaarheid op de website van De Nijverheid.

Recent Posts